Leon Dhaene, nieuwe secretaris-generaal van de ISC

  • Nieuws
  • Gepubliceerd op 26.06.2019
  • Nieuws ISC

Sinds 1 juni 2019 verwelkomt de ISC haar nieuwe secretaris-generaal, Leon Dhaene.

Leon Dhaene heeft meer dan 35 jaar ervaring als ondernemer en manager, internationaal onderhandelaar, en ontwikkelaar van nieuwe oplossingen.  Hij was voornamelijk werkzaam in de financiële sector en digitale technologieën, zowel in globale multinationals (IBM, MasterCard International) en internationale federaties (Leaseurope, Eurofinas), als KMO’s en startups.  Hij werkte eveneens als adviseur voor de Europese Commissie, begeleidde verschillende FINTECH start-ups en was Consultation Analyst voor verscheidene grote venture capital groepen.

Onder zijn leiding werden verschillende innovaties in financiële dienstverlening gerealiseerd, waaronder de eerste Maestro transactie (1993), een betaalkaart die momenteel door meer dan 800 miljoen consumenten wereldwijd dagelijks wordt gebruikt.

In juni 2011 won hij voor start-up IDES Technologies de prijs voor de beste innovatie van de 1st EU Digital Agenda Assembly van de Europese Commissie.

Leon Dhaene is Voorzitter van de jury van de Guiding Hand Awards van de Merchant Payment Ecosystem Conference in Berlijn, gericht op innovaties in de financiële sector.

Leon Dhaene is afgestudeerd als Historicus aan de Rijksuniversiteit Gent, en volgde verschillende postgraduate opleidingen in management, financiën, informatica en digitale technieken, en verkoopstechniek.

Zijn zorg gaat uit naar het milieu (met studies over en realisaties van biodomisch bouwen en biologische wildtuin), ethisch ondernemen (o.m. betrokken bij NEW B en wetgeving betreffende corporate governance), en sociaal-economische kwesties (met verschillende publicaties in tijdschriften).